23 Aralık 2018 Pazar

DİZEL Mİ? BENZİN Mİ?


Dizel veya Benzinli Araba mı Alabilirim?
Benzinli ve dizel otomobil tartışması birçok sürücü arasında süregelen bir tartışma olmuştur, çünkü dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Sadece bir yerden kahve alıp “burada” mı yoksa “gitmek” mi istediğine karar vermek gibi değil. Bundan çok daha karmaşık olabilir. İkisinin de güçlü ve zayıf yönleri vardır, bu yüzden kararınızı vermeden önce dikkatlice tartmanız gerekir.

Peki, hangisi daha iyi: dizel mi yoksa benzinli araba mı? Yaşam tarzınıza en uygun olana karar vermenize yardımcı olmamıza izin verin.

İşletme maliyetleri
Dizel aslında daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilir, çünkü üstün yakıt ekonomisine, dayanıklılığa ve ağır hizmet yapımına sahiptir. Dizel yakıtının benzinli araçlara göre daha pahalı olduğunu, çünkü yüksek basınçlı dizel yanma stresine dayanacak şekilde üretildiklerini unutmayın. Üstelik, üreticilerin aynı zamanda otomobilin performansını ve hava emisyonlarını iyileştirmek için turboşarjlar ve egzoz arıtımı gibi daha iyi teknolojiler eklemesi gerekiyor.

Ayrıca, partikül emisyonlarını azaltmak için egzozun sonradan işlenmesi gibi gizli bakım maliyetleri harcamalarınızı artırabilir.

Yani bu, dizel arabaları hendeklemeniz ve benzini tercih etmeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Şart değil. Dizel otomobillerin gaza kıyasla daha az servise ihtiyacı vardır, bu nedenle maliyetler daha da düşüktür.

Ne zaman benzinli araba almalısın? Alışveriş merkezine gitmek ya da çocuklarınızı okula götürmek gibi çok kısa yolculuklar yapan biriyseniz, gazla çalışan bir araba seçin. Niye ya? Daha yeni dizel otomobillerde kurum emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış dizel partikül filtreleri bulunur. Bu filtreler daha yüksek hızlarda kullanılmadıkları takdirde tıkanabilirler.

Bu nedenle, arabanız bu filtreleri sizin için otomatik olarak temizlemezse veya zaman zaman hızlı sürüyorsanız, o zaman dizel'i seçin. Tavsiyemiz Öncelikle, aracın dizel partikül filtresi ve otomatik temizleyici olup olmadığını kontrol etmek için satıcınıza danışın. Değilse, bu filtreleri temizlemek için otoyollarda hızlı sürdüğünüzden emin olun. Ya da çok fazla uzun yolculuk yapmazsanız, sadece gaz kullanmayı tercih edebilirsiniz.

performans
Benzinli otomobillerde dizel ile karşılaştırılması gereken diğer bir faktör performans karşılaştırmasıdır. Dizelde çalışan otomobiller dayanıklılıkları ile ünlüdür. Aslında, 2006'dan beri ünlü otomobil yarışlarında kazanan her otomobil dizel kullanıyordu. Adını verin - Audi’nin R18 E-Tron’undan Peugeot’nun 908 HDI FAP’ına kadar - tüm bu birinci sınıf otomobiller ilk etapta dizelleri yaktı ve yaktı.

İşte size bazı önemsiz şeyler: Dizel üzerinde çalışan Mercedes Benz, motorlarını kullanarak 900.000 milden fazla saat kullanımı için dünya rekorunu elinde tutuyor. Dayanıklılık hakkında konuşun!

Buradaki sır onların nasıl inşa edildiğine bağlı. Dizel, hız ve dayanıklılığın arabadaki ilk iki önceliğiniz olduğu kamyonlarda, SUV'larda ve araçlarda en iyi şekilde parlar. Daha önce de söylediğimiz gibi, dizel motorlu taşıtlar, yüksek sıkıştırma stresine dayanacak şekilde yaratılmıştır, böylece çok ihtiyaç duyulan tamirlerini almadan önce (gazla çalışan araçlardan daha uzun) gidebilirler.

Şimdi, eğer gerçekten tam bir dayanıklılık ve “Need for Speed” gibi bir şey değilseniz, o zaman gaz seçin. Dizel araçların en zayıf yönlerinden biri motorlarının teknolojik olarak daha gelişmiş olmasıdır, bu yüzden tamir edilmesi benzinden daha pahalıdır.
Satış değeri
Hayatınızda arabanızla ayrılmak zorunda kalabileceğiniz bir nokta var. Aracınızın gaz mı yoksa mazotla mı çalıştığı önemli değil, benzinli araba yerine dizel aracınızı satarken daha fazla kazanma şansınız olacak.

Bir dizel-benzin karşılaştırması dizel motorların, yeniden satış değeri söz konusu olduğunda daha iyi bir avantaja sahip olduğunu göstermektedir. Automotive Futures genel müdürü Bruce Belzowski, çalışmasında üç yıllık mülkiyetin ardından dizel otomobil listesindeki tüm satış değerlerinin (Mercedes E Class ve BMW X5 modelleri hariç)% 30-50 daha yüksek olduğunu ortaya koydu. gazla çalışan araçlar. Orta seviye kamyon segmenti için bu oran yüzde 60 ile yüzde 70 arasında değişen farklılıklar gösteriyor. İşte çalışmalarının sonucu:

Bunun bir nedeni, bugün piyasada satılan daha az dizel otomobil olmasıdır. Diğer bir sebep ise, özellikle Turboşarjlı Direkt Enjeksiyonlu motorlarda çalışan dizel motorlu araçların, benzine kıyasla daha iyi yeniden satış değerlerine sahip olmasıdır. Dahası, dizel otomobiller sadece daha iyi yakıt ekonomisi sunmakla kalmaz, aynı zamanda benzinli otomobillere kıyasla daha iyi bir teknolojiye sahiptir.

Uyarı kelimesi: Bu sadece dizel arabanızın bakımına gelince tutarlı olmanız durumunda mümkündür. Yağı zaman zaman hava ve yakıt filtreleriyle birlikte değiştirmelisiniz.

Emisyonları
Benzinli otomobillerin emisyonlarına karşı dizel ne olacak? İkisinden hangisini seçmelisin?

Dizel otomobiller bir zamanlar kirli emisyonlarıyla ün salınıyordu. Aslında, bir inşaat aracının arkasına girebilecek kadar şanssız olan herhangi biri size ürettikleri koku ve kurum hakkında bilgi verebilir. Bu, özellikle ölü bir duraktan hızlandıklarında doğrudur.

İyi haber şu ki, dizel otomobiller şimdi eskisinden daha temiz çalışıyor. Aslında, bu araçların çoğu şimdi hükümet tarafından belirlenen gerekli emisyon oranlarını karşılıyor. Ayrıca, sadece ortalama motor performansına sahip bir araca ihtiyacınız varsa, iyi bir seçenek olan biyodizel gibi daha fazla varyasyon vardır.

İşte olumsuz: dizel emisyonları havada azot oksitleri ve kanserojenleri açığa çıkarırken, benzinli araçlar dizel araçtan yaklaşık 20 kat daha az üretiyor. Bunun nedeni, gazla çalışan arabaların yıllar içinde geliştiğini ve gaz motoru dönüştürücülerinde önemli yenilikler yaptığını göstermektedir.

Dizel veya benzinli bir araba alırken avantaj ve dezavantajlar vardır. Dikkatlice tartmanız için size bazı kurallar verdik ve şimdi hangi arabanın sizin için doğru olduğuna karar vermek size kalmış. Sonunda, benzin mi yoksa dizel araba mı almayı tercih etmek kişisel tercih meselesi olacak, o yüzden iyi seçtiğinizden emin olun.
-
BU MAKALE www.carmudi.com SİTESİNDEN ALINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÜNCEL

IPHONE XR ÖZELLİKLERİ

Steve Jobs Tiyatrosu'nda düzenlediği etkinlik ile birlikte yeni premium akıllı telefonları iPhone Xs ve iPhone Xs Max'i tanıtan App...